Випічка

Абрикосовий пиріг з манки

Абрикосовый пирог из манки

Побалуйте себе поєднанням ніжного, розсипчастого пісочного тіста із соковитої абрикоси і манки.

Кількість порцій – 12
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 300 г
  • Яйце – 1 шт
  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукрова пудра – 100 г

Для начинки:

  • Манка ТМ «Жменька» – 100 г
  • Абрикос – 10-12 шт
  • Масло – 100 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Яйця – 2 шт
  • Мигдальний лікер (або будь-який інший за смаком) – 2 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ст.л.

Як приготувати абрикосовий пиріг з манки

1. Для приготування тіста розм’якшене масло збиваємо з цукровою пудрою для отримання консистенції крему. Після цього додаємо 1 яйце і 275 г борошна, решту – 25 г залишаємо на розкочування тіста.
2. Тісто розмішуємо не дуже довго і потім скачуємо з нього кулю
3. Розкачуємо тісто на поверхні, добре присипаній борошном, і вкладаємо в форму в діаметрі близько 25 см
4. Готуємо начинку для пирога. Збиваємо масло з цукровою пудрою, не припиняючи збивати, додаємо яйця і лікер.
5. Всипаємо манку ТМ «Жменька» і добре перемішуємо отриману масу.
6. На попередньо охолоджену основу, викладаємо половинки абрикосів, а потім крем. Запікаємо при t 200°С 40 хвилин.

7. Охолоджений пиріг можна присипати тростинним цукром

Смачного!