Другі страви

Запечена курка з рисом і квасолею

Запеченная курица с рисом и фасолью

Втомилися від одноманітності страв? Не знаєте, як приготувати курку і рис по-новому? Запечена курка з рисом і квасолею – відмінний варіант для легкої і корисної сімейної вечері.

Кількість порцій – 6
Інгредієнти:
  • Рис довгозернистий в пакетиках для варки ТМ “Жменька” – 3 шт
  • Нарізана цибуля – 1 склянки
  • Нарізаний зелений перець – 1/2 чашки
  • Нарізана морква – 1/2 склянки
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Нарізана відварна курка – 2 склянки
  • Консервована квасоля – 400 г
  • Нарізаний кубиками помідор – 1,5 склянки
  • Тертий сир – 2 склянки

Як приготувати запечену курку з рисом і квасолею

1. Розігріваємо духовку до 350°С. Рис довгозернистий в пакетиках для варки ТМ «Жменька» відварюємо згідно інструкції на упаковці.

2. Між тим, в середній неглибокій сковороді на середньому вогні підсмажуємо цибулю, солодкий перець, моркву приблизно 10 хвилин або до м’якості.

3. Перемішуємо гарячий відварений рис із сумішшю цибулі, курки, квасолі, нарізаних кубиками помідорів і 1,5 склянками сиру у великій мисці. Змащуємо форму для випічки олією, викладаємо отриману рисову суміш і посипаємо сиром, що залишився.

4. Випікаємо під кришкою при температурі 350°С протягом 30 хвилин; прибираємо кришку і випікаємо ще 10 хвилин або поки сир не розплавиться.

Смачного!