Другі страви

Тефтелі з рисом для дітей

Перевага тефтелей в тому, що цих смачних м’ясних кульок можна приготувати дуже багато і зберігати в холодильнику кілька днів. Залишається лише швидко приготувати гарнір – от і готова смачна страва для Вашого малюка!

Інгредієнти:
  • Рис довгозернистий ТМ “Жменька” – 2 пакетика
  • Вода – 1,5 л
  • М’ясний фарш – 500 г
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Сіль – за смаком
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Оливкова олія – ​​для обсмажування

Як приготувати тефтелі з рисом для дітей

1. Пакетики з рисом ТМ “Жменька” опускаємо в киплячу воду і варимо 7-10 хвилин до напівготовності. Потім підчіплюємо пакетик виделкою, виймаємо з каструлі, розриваємо по спеціальній лінії розриву і висипаємо рис в мисочку. Залишаємо його остигати.

2. М’ясо розмішуємо з яйцем і сіллю. Потім додаємо трохи остиглий рис і знову перемішуємо. Формуємо з тіста невеликі кульки за допомогою ложки.

3. У тарілку висипаємо борошно і обвалюємо в ньому тефтельки. Обсмажуємо їх на рослинній олії спочатку на великому вогні для утворення рум’яної скоринки, потім вогонь зменшуємо.

4. Додаємо в сковороду кільця ріпчастої цибулі, лавровий лист, сметану і накриваємо кришкою. Тушкуємо 20-25 хвилин на слабкому вогні, час від часу перевіряючи наявність рідини (якщо вона швидко випаровується, підливаємо трохи води).

Смачного!