Перевага тефтелей в тому, що цих смачних м’ясних кульок можна приготувати дуже багато і зберігати в холодильнику кілька днів. Залишається лише швидко приготувати гарнір – от і готова смачна страва для Вашого малюка!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати тефтелі з рисом для дітей
1. Пакетики з рисом ТМ “Жменька” опускаємо в киплячу воду і варимо 7-10 хвилин до напівготовності. Потім підчіплюємо пакетик виделкою, виймаємо з каструлі, розриваємо по спеціальній лінії розриву і висипаємо рис в мисочку. Залишаємо його остигати.
2. М’ясо розмішуємо з яйцем і сіллю. Потім додаємо трохи остиглий рис і знову перемішуємо. Формуємо з тіста невеликі кульки за допомогою ложки.
3. У тарілку висипаємо борошно і обвалюємо в ньому тефтельки. Обсмажуємо їх на рослинній олії спочатку на великому вогні для утворення рум’яної скоринки, потім вогонь зменшуємо.
4. Додаємо в сковороду кільця ріпчастої цибулі, лавровий лист, сметану і накриваємо кришкою. Тушкуємо 20-25 хвилин на слабкому вогні, час від часу перевіряючи наявність рідини (якщо вона швидко випаровується, підливаємо трохи води).
Смачного!