Другі страви

Пісна каша

У період посту найчастіше їдять овочі і фрукти, готують різноманітні пісні каші й легкі супи на овочевому бульйоні. Урізноманітнить Ваш пісний стіл корисна, смачна й розсипчаста гречана каша з грибами.

Інгредієнти:
  • Крупа гречана несмажена ТМ “Жменька”— 200 г
  • Вода — 500 г
  • Приправи за смаком
  • Печериці (свіжі) — 200 г
  • Морква (велика) — 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (великі цибулини) — 2 шт
  • Рослинна олія

Як приготувати пісну кашу

1. Корисну зелену гречку ТМ “Жменька” промиваємо і варимо до готовності як вказано на упаковці.

2. Цибулю ріжемо кільцями, і злегка обсмажуємо на олії на слабкому вогні.

3. Моркву перетираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі. Гриби ретельно миємо, очищаємо і потім трохи тушкуємо з цибулею та морквою. Додаємо трохи солі і спеції за смаком.

4. До грибів і овочів додаємо зварену гречку, перемішуємо і кілька хвилин томимо.

Смачного!