Другі страви

Курка з рисом та гарбузом

Поєднання курки з рисом подобається багатьом. А якщо урізноманітнити його гарбузом і прянощами, у Вас вийде справжній, надзвичайний, ароматний шедевр!

Інгредієнти:
  • Рис Пропарений ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Куряче філе – 2 шт.
  • М’якоть гарбуза – 500 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Рослинна олія – 4 ст.л.
  • Тертий імбир – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Насіння кмину – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лимонний сік – з половинки лимона
  • Кріп – для прикраси

Як приготувати курку з рисом та гарбузом

1. Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо та нарізаємо невеликими шматочками. У мисочці змішуємо лимонний сік, тертий імбир, кмин, куркуму, трохи солі і чорний мелений перець. Перемішуємо і маринуємо в ньому шматочки курки 15-20 хвилин.

2. Поки маринується курка, овочі очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Гарбуз також нарізаємо невеликими шматочками.

3. У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо в ній спочатку курку, наступними додаємо подрібнені овочі і шматочки гарбуза. Потім додаємо промитий пропарений рис ТМ «Жменька» і кілька хвилин обсмажуємо всю суміш. Заливаємо в каструлю 3 склянки води, додаємо сіль. Доводимо до кипіння і проварюємо на мінімальному вогні під кришкою 30-40 хвилин.

4. Перед подачею до столу страву прикрашаємо подрібненим кропом.

Смачного!