Дієтичні котлети із гречки з грибами привнесуть різноманітність і користь у ваш звичний раціон
Час приготування – 1 година
Інгредієнти: |
|
Як приготувати котлети із гречки з грибами
1. Гречану крупу ТМ «Жменька» промиваємо, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння на сильному вогні.
2. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо, не перемішуючи, поки гречка не вбере у себе воду. Ближче до кінця варки, вогонь зменшуємо до мінімального і варимо кашу, поки не випарується вся волога приблизно 20 хвилин.
3. Каструлю з кашею обертаємо рушником і ставимо упрівати на 10-15 хвилин. Упрівшу кашу солимо і перемішуємо.
4. Гриби промиваємо та нарізаємо скибочками. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Зелень промиваємо, обсушуємо і рубаємо.
5. Обсмажуємо цибулю 4-6 хв., додаємо гриби, і смажимо, помішуючи, 10-15 хв. Солимо, перчимо і охолоджуємо гриби.
6. Гриби з цибулею подрібнюємо у блендері або прокручуємо через м’ясорубку. В грибну масу потроху додаємо гречану кашу так, щоб вийшла досить густа в’язка маса, з якої можна буде сформувати котлети. Додаємо до грибів і гречки зелень, перемішуємо.
7. Формуємо котлети і обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях.
8. Котлети викладаємо на добре розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо котлети з двох сторін до рум’яної скоринки, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і доводимо до готовності 3-5 хвилин.
Смачного!