За іспанською традицією в паелью з морепродуктами мідії та креветки кладуть в раковинах. Виглядають вони апетитно, але от їсти їх не дуже зручно. Краще замініть морепродукти на очищені й свіжозаморожені і насолоджуйтеся смаком іспанської паельї…
Час приготування паельї з морепродуктами- 1 год 15 хвилин
Кількість порцій – 4
Інгредієнти: |
|
Як приготувати паелью з морепродуктами
1. Нагріваємо соняшникову олію в глибокій сковороді й обсмажуємо в ній нарізане кубиками куряче філе 3-5 хвилин.
2. Відсуваємо м’ясо до бортику, а в центрі пасеруємо подрібнений часник, потім очищені і нарізані кубиками помідори і перець.
3. Вливаємо бульйон, все змішуємо, приправляємо за смаком спеціями і сіллю. Тушкуємо 20 хвилин на великому вогні, потім не зменшуючи вогню, додаємо промитий рис Пропарений Gold ТМ “Жменька” (бульйон повинен покривати його на 1-2 см, якщо не вистачає – додаємо) і розведений у невеликій кількості бульйону шафран.
4. Доводимо до кипіння і варимо 15-20 хвилин на середньому вогні. Не перемішуємо рис, просто міняємо положення сковорідки на вогні так, щоб він готувався рівномірно.
5. В кінці варіння кладемо креветки і готуємо 3 хвилини, потім мідії і тушкуємо ще 2-3 хвилини (перед приготуванням опускаємо їх в солону воду, щоб вони відкрилися і очистилися від піску).
6. Коли рідина повністю википить, знімаємо з вогню, накриваємо листом паперу і залишаємо ще на 10 хвилин. Подаємо на стіл зі шматочками лимона і мілкопорізаною зеленню.