Дорадо – морська риба, яка водиться в Середземному морі. Для нас ця риба ще не стала звичною, тому за порадою як приготувати дорадо на грилі ми звернулися до італійців. І ось що з цього вийшло…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати дорадо на грилі
1. Рибу розморожуємо і очищаємо від луски. Робимо поздовжній надріз по черевцю і виймаємо всі нутрощі. Поперек боків риби робимо кілька надрізів до хребта (щоб тушка рівномірно замаринувалася і не морщинилася під час смаження).
2. В ступці змішуємо по 1 кавовій (або по 0,5 чайної) ложки суміші перців горошком, натуральної морскої солі ТМ “Salute di Mare” і сухих трав. Додаємо 0,5 кавової (або 0,25 чайної) ложки меленого імбиру і розтираємо все до стану порошку.
3. Рибу ретельно натираємо сухою сумішшю. Лайм розрізаємо на 2 половинки, одну відкладаємо, а з другої видавлюємо весь сік, яким поливаємо дорадо. Перекладаємо рибу у велику тарілку або будь-яку іншу ємність і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
4. Тим часом обриваємо листя шпинату, ошпарюємо їх окропом і обдаємо холодною водою (так вони стануть м’якішими). Відправляємо листя шпинату в блендер, туди ж вливаємо вершки і 1-2 ст.л. соку лайма. Збиваємо все до отримання однорідної маси.
5. Розкалюємо на сковороді оливкову олію до здобуття специфічного запаху і заливаємо в неї всю суміш з блендера. На середньому вогні, постійно помішуючи, випаровуємо приблизно половину всієї рідини так, щоб отримати соус консистенції густої сметани.
6. Рис Жасмін ТМ “Жменька” відварюємо до готовності, приправивши сіллю і порошком карі на кінчику ножа (для надання апетитного жовтого відтінку).
7. Замаринований дорадо обсушуємо паперовим рушником і смажимо на грилі до готовності (по 7-8 хвилин з кожного боку). Як тільки риба готова, викладаємо її на блюдо і поливаємо соком половинки лайма.
8. Поруч з рибою викладаємо готовий рис кульками. Соусом злегка приправляємо дорадо і наливаємо його або поряд з рибою, або в окрему піалу.
Смачного!