В Африці кус-кус символізує щастя і достаток. Наповніть і Ви свій будинок благополуччям, приготувавши таку надзвичайно смачну страву!
Інгредієнти: |
На 4 порції:
|
Як приготувати баклажани фаршировані кус-кусом і овочами
1. Готуємо кус-кус ТМ «Жменька»: пакетики з крупою опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо 2-3 хвилини. Виделкою чіпляємо пакетики за спеціальні петельки і витягаємо їх з каструлі. Розриваємо по лінії розриву і висипаємо кус-кус на тарілку. Додаємо до нього вершкове масло і перемішуємо.
2. Баклажани розрізаємо вздовж навпіл. Ложкою знімаємо м’якоть, залишаючи шар приблизно 0,5 см. М’якоть подрібнюємо і змішуємо з 1 ст.л. лимонного соку.
3. Половинки баклажана скроплюємо лимонним соком. Помідори черрі розрізаємо навпіл. Перець нарізаємо квадратиками. Цибулю і часник подрібнюємо.
4. У каструлі з товстими стінками розігріваємо оливкове масло, всипаємо цибулю, часник і перець. Помішуючи, прожарюємо вміст 3 хвилини. Потім додаємо в каструлю м’якоть баклажанів і готуємо ще 2 хвилини, помішуючи. Вимикаємо вогонь, солимо і перчимо за смаком.
5. Духовку розігріваємо до 200 С. У цей час у каструлю додаємо кус-кус, помідори і зелень. Приправляємо сіллю, перцем, лимонним соком і цедрою. Перемішуємо вміст каструлі і начиняємо ним половинки баклажанів.
6. Фаршировані баклажани викладаємо на підготовлену формочку і випікаємо в духовці 25 хвилин.
Смачного!