Салати

Салат з рису з овочами

Салат из риса с овощами

Цей салат з рису з овочами володіє приголомшливим ніжним ароматом і смаком. Його по праву можна віднести до вишуканих страв, гідним прикрашати святковий стіл і ресторани високої кухні. А з нашим докладним рецептом ви без особливих зусиль зможете приготувати його у себе вдома.

Інгредієнти
  • 320 г рису Арборіо ТМ «Жменька»
  • 1 середній цукіні
  • 6 середніх помідорів
  • 160 г печериць
  • 100 г цикорію
  • 1 лимон
  • 60 г пармезану шматочками
  • 60 г рукколи
  • 1 біла цибулина
  • 8 гвоздик
  • 500–600 мл овочевого бульйону
  • 100 мл оливкової олії
  • Сіль, перець за смаком

Як приготувати салат з рису з овочами

1. Очистіть цибулю і застроміть в неї гвоздику, потім обсмажте на оливковій олії в глибокій каструлі, яку можна ставити в духовку.

2. Всипте рис Арборіо ТМ “Жменька” і прогрійте його на середньому вогні. Влийте киплячий бульйон так, щоб він був вище рівня рису на 2-3 см, накрийте каструлю кришкою, помістіть в розігріту до 200°С духовку і готуйте 14 хвилин.

3. Готовий рис рівномірно розподіліть по сталевому листу або керамічному блюду і остудіть.

4. З’єднайте дрібку солі, щіпку перцю, сік лимона і трохи олії.

5. Помістіть в лимонну заправку овочі в такому порядку: нарізані шматочками печериці (тільки капелюшки), нарізану кубиками м’якоть цукіні без насіння, нарізаний тонкими кільцями цикорій, нарізані кубиками бакинські помідори (бажано попередньо зняти з них шкірку і видалити насіння), все перемішайте.

6. Остиглий рис перемішайте з овочевою сумішшю і полийте оливковою олією. Прикрасьте страву тонко нарізним сиром пармезан і листочками рукколи.

Смачного!