Один з варіантів підняти собі настрій і налаштуватися на весняну легкість – це приготувати корисний і смачний овочевий салат з перловкою!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати овочевий салат з перловкою
1. Перлову крупу ТМ «Жменька», попередньо замочивши на ніч, промиваємо і відварюємо у воді або овочевому бульйоні згідно інструкції на упаковці. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Баклажани і цукіні подрібнюємо, змішуємо з пропущеним через прес часником, морською сіллю, перцем і 4 ст.л. оливкової олії. Перекладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 20 хвилин. Потім охолоджуємо.
Порада! Також можна протушкувати овочі на сковороді під кришкою на мінімальному вогні.
3. З лимона зрізаємо цедру і вичавлюємо сік в невелику мисочку, додаємо цедру, сіль, перець, бальзамічний оцет та 2 ст.л. оливкової олії. Перемішуємо до однорідності.
4. Помідори подрібнюємо, цибулину нарізаємо півкільцями, болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробочки і подрібнюємо його м’якоть.
5. Змішуємо в салатнику всі інгредієнти і поливаємо заправкою. Перемішуємо до однорідності і подаємо до столу.
Смачного!