Салати

Полуничний салат з кускусом, базиліком і маскарпоне

Полуничний салат з кускусом, базиліком і маскарпоне

Маскарпоне – той самий сир, з яким роблять і чізкейк, і тірамісу.  Але його можна їсти і в чистому вигляді – ложками, – і намазав на печиво чи булочки, і в такому салаті – з полуницею та кус-кусом!

Інгредієнти:
  • 1 пучок зеленого базиліку
  • 100 г кус-куса ТМ «Жменька»
  • листя салату ромен
  • 6 великих ягід полуниці
  • мелений чорний перець
  • рожевий перець крупного помелу
  • 50 г маскарпоне
  • оливкова олія
  • 3 ст.л. бальзамічного оцту

Як приготувати полуничний салат з кускусом, базиліком і маскарпоне

1. Салатні листя та базилік промийте та висушіть. Ромен крупно порвіть, у базиліка відокремте листя. Ягоди полуниці вимийте і розріжте навпіл.

2. Змішайте оливкову олію з бальзамічним оцтом. Маскарпоне покришіть.

3. Викладіть на тарілку листя салату, потім – полуницю, листочки базиліку та маскарпоне. Полийте салат заправкою, приправте його чорним і рожевим перцем.

4. Подавайте блюдо відразу ж.

Смачного!