Перші страви

Суп з перлової крупи

Перловый суп

Завдяки цьому простому рецепту, ви зможете не тільки урізноманітнити свій звичний раціон супом з перловкою, але й отримаєте необхідний набір вітамінів, мікро- і макроелементів

Інгредієнти:
  • Яловичина (м’якоть) – 300 грамів
  • Перлова крупа ТМ “Жменька” – 0,5 склянки
  • Часник –  2-3 зубчики
  • Селера, пастернак – шматочки по 50 грамів
  • Морквина – 1 шт.
  • Картоплина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Солоні (квашені) огірки – 2-3 шт.
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Спеції

Як приготувати суп з перлової крупи

1. Перлову крупу ТМ “Жменька” промиваємо під проточною холодною водою і замочуємо на ніч у холодній воді.

2. Яловичину нарізати на невеликі шматочки. У каструлі доводимо до кипіння 1 літр води. Закидаємо в киплячу воду шматочки м’яса. Обов’язково знімаємо піну з бульйону. Варимо м’ясо на дуже маленькому вогні. Додаємо в бульйон 1-2 лаврових листки і трохи солі і перцю.

3. Через півгодини додаємо в бульйон корінь селери і пастернаку, нарізані некрупною соломкою. Зубчики часнику очищаємо і трохи розплющуємо рукояткою ножа. Нарізаємо кубиками морквину і картоплю.

4. Додати всі овочі в каструлю, де вариться м’ясо. Варити на слабкому вогні ще 20 хвилин.

5. Лаврові листи видаляємо з супу. З перлової крупи зливаємо воду і додаємо крупу в суп. Ретельно все перемішуємо і варимо на слабкому вогні не менше години. За цей час всі овочі зваряться, а крупа стане м’якою і трохи розвариться.

6.  В цей час дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до м’якості на сковорідці з вершковим маслом. Як тільки цибуля почне рум’янитися, додаємо 1 ст.л. томатної пасти, розмішуємо. Додаємо 2-3 ст.л. води або бульйону. Тушкуємо під кришкою 10-12 хвилин.

7. Солоні огірки натираємо на крупну тертку і додаємо до цибулі з томатом. Тушкуємо ще 15 хвилин.

8. Перекладаємо вміст сковорідки в каструлю з супом, за смаком солимо і перчимо. Даємо покипіти ще 10 хвилин.

9. Перед подачею на стіл посипаємо дрібно нарізану зелень петрушки.

Смачного!

За матеріалами: www.djurenko.com