Завдяки цьому простому рецепту, ви зможете не тільки урізноманітнити свій звичний раціон супом з перловкою, але й отримаєте необхідний набір вітамінів, мікро- і макроелементів
Інгредієнти: |
|
Як приготувати суп з перлової крупи
1. Перлову крупу ТМ “Жменька” промиваємо під проточною холодною водою і замочуємо на ніч у холодній воді.
2. Яловичину нарізати на невеликі шматочки. У каструлі доводимо до кипіння 1 літр води. Закидаємо в киплячу воду шматочки м’яса. Обов’язково знімаємо піну з бульйону. Варимо м’ясо на дуже маленькому вогні. Додаємо в бульйон 1-2 лаврових листки і трохи солі і перцю.
3. Через півгодини додаємо в бульйон корінь селери і пастернаку, нарізані некрупною соломкою. Зубчики часнику очищаємо і трохи розплющуємо рукояткою ножа. Нарізаємо кубиками морквину і картоплю.
4. Додати всі овочі в каструлю, де вариться м’ясо. Варити на слабкому вогні ще 20 хвилин.
5. Лаврові листи видаляємо з супу. З перлової крупи зливаємо воду і додаємо крупу в суп. Ретельно все перемішуємо і варимо на слабкому вогні не менше години. За цей час всі овочі зваряться, а крупа стане м’якою і трохи розвариться.
6. В цей час дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до м’якості на сковорідці з вершковим маслом. Як тільки цибуля почне рум’янитися, додаємо 1 ст.л. томатної пасти, розмішуємо. Додаємо 2-3 ст.л. води або бульйону. Тушкуємо під кришкою 10-12 хвилин.
7. Солоні огірки натираємо на крупну тертку і додаємо до цибулі з томатом. Тушкуємо ще 15 хвилин.
8. Перекладаємо вміст сковорідки в каструлю з супом, за смаком солимо і перчимо. Даємо покипіти ще 10 хвилин.
9. Перед подачею на стіл посипаємо дрібно нарізану зелень петрушки.
Смачного!