Десерти

Шоколадний кус-кус

Порадувати себе і сім’ю можна шоколадним десертом з кус-кусом – арабською крупою, яка приємно тане в роті…

Інгредієнти:
  • Крупа Кус-кус ТМ «Жменька» – 200 г
  • Темний шоколад (вміст какао 80%) – 100 г
  • Тростинний цукор Демерара ТМ «Сладов» – 100 г
  • Апельсини – 2 шт.
  • Ягоди – для прикраси

Як приготувати шоколадний кус-кус

1. На сковороду висипаємо тростинний цукор Демерара ТМ «Сладов» і ставимо на слабкий вогонь. Цукор повинен повністю розтанути.

2. Апельсини нарізаємо шматочками і ретельно вирізаємо з них білі перемички. Виділений сік і самі скибочки додаємо в сковороду до цукру. Прогріваємо хвилини 3 на слабкому вогні.

3. Крупу Кус-кус ТМ «Жменька» заливаємо окропом у співвідношенні 1:1 і даємо настоятися 5-7 хвилин під кришкою.

4. У цей час розтоплюємо темний шоколад на водяній бані.

5. Готовий кус-кус поливаємо топленим шоколадом і ретельно перемішуємо. Перекладаємо його в посуд для подачі (креманку) і поливаємо зверху карамелізованим апельсином. Прикрашаємо наш шоколадний десерт свіжими ягодами.

Смачного!