Десерти

Пташине молоко з манкою

Легендарний десерт – пташине молоко з манкою – можна приготувати самому, і це не так складно, як здається. А готувати ми його будемо з манкою, адже це один з найкращих рецептів домашнього пташиного молока…

Інгредієнти:
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 100 г
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 60 г
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Ванілін – 1 ст.л.
  • Для прикраси:
  • Шоколад – 150 г
  • Вершкове масло – 50 г

Як приготувати пташине молоко з манкою

1. Молоко вливаємо в невелику каструлю і доводимо до кипіння. Потім потихеньку, тоненьким струмком, всипаємо в нього манну крупу ТМ «Жменька», безперервно помішуючи. Проварюємо на слабкому вогні 3-5 хвилин, постійно помішуючи.

2. Курячі яйця збиваємо з цукром до отримання стійкої піни. Додаємо до манки і перемішуємо.

3. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці і змішуємо його з ваніліном, додаємо до манки і перемішуємо.

4. Отриману манну масу переливаємо у форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180 С духовку на 20 хвилин.

5. Готовий манний десерт виймаємо з духовки, охолоджуємо і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин для охолодження і затвердіння.

6. У цей час шоколад і вершкове масло розтоплюємо на водяній бані. Поливаємо ним охолоджене пташине молоко і відправляємо назад в холодильник на 2-3 години.

Смачного!