Пропонуємо вам простий рецепт млинців на дріжджах для пісного меню. Цей рецепт буде особливо актуальний під час Великого посту і Масляної. Але і в звичайні дні ви зможете поласувати дієтичними, але при цьому не менш смачними пісними млинцями.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати пісні млинці на дріжджах
1. Сухі дріжджі перемішуємо з чайною ложкою цілозерного борошна і розводимо однією склянкою теплої води. На поверхні опари – суміші борошна, дріжджів і води – повинні з’явитися пухирці.
2. Решту цілозерного борошна Пшеничного ТМ “Жменька” перемішуємо з цукром і теж розводимо склянкою теплої води. Цій масі даємо постояти приблизно півгодини для того, щоб вона стала клейкою, а потім перемішуємо її і вводимо в неї опару. Після цього ставимо тісто в тепле місце і чекаємо поки на його поверхні почнуть з’являтися бульбашки. Потім додаємо сіль і рослинну олію.
3. В результаті отримуємо досить густе тісто, таке вимагається для товстих і щільних млинців. Якщо ж вам хочеться, щоб млинці вийшли максимально тоненькими, додайте в масу ще приблизно півсклянки теплої води і ретельно перемішайте.
4. Випікаємо пісні млинці на дріжджах до золотистого кольору з двох сторін. Змащувати сковороду жиром не обов’язково, так як в тісті присутня рослинна олія, але якщо тісто все ж пристає до сковороди, в такому випадку її можна змастити шматочком сала.
Смачного!