Поради щодо приготування

Секрети приготування іспанської паельї

Секреты приготовления испанской паэльи

Їжа в Іспанії – це неквапливий ритуал, недороге задоволення і море насолоди. Щоб переконатися в цьому особисто, достатньо спробувати по-селянськи прості, по-домашньому смачні і по-французьки вишукані страви іспанської кухні. Наприклад, іспанську паелью…

Іспанці виділяють чотири основних елементи, що впливають на смак паельї, – це рис, шафран, посуд і техніка приготування.

Секрети приготування іспанської паельї

Рис. Для приготування паельї використовують спеціальні сорти рису, які відрізняються розсипчастістю і визначають вигляд і смак. Таким є рис Пропарений Gold ТМ «Жменька»: при варінні він вбирає багато води, і завжди залишається ідеально розсипчастим, при цьому, поглинає аромат і смак всіх інгредієнтів страви. Крім того, спеціальна технологія пропарювання сприяє збереженню 80% корисних речовин зерна.

Шафран. До рису додають різні інгредієнти: м’ясо, риба, різні овочі або їх комбінація, але обов’язковою складовою, крім рису, є шафран, який надає страві привабливий жовтуватий колір, неповторний смаковий відтінок і вишуканий аромат.

Посуд. Каструля для приготування паельї повинна мати широке дно, щоб рис був розподілений на дні каструлі максимально тонким шаром для рівномірного розподілу тепла.

Техніка. Техніка приготування інгредієнтів проста: інгредієнти пасерують, смаки їх пом’якшуються і об’єднуються.