Перші страви

Томатний суп з рисом

Томатный суп с рисом

Приготувати незвичайний, поживний і в міру пікантний томатний суп з рисом за мінімум часу? Легко! З нашим рецептом томатного супу з рисом, який зародився в оселях дбайливих закарпатських господинь, Ви здивуєте домочадців надзвичайним делікатесом, приготування якого відніме у Вас від сили півгодини. А якщо після сімейного обіду у Вас ще залишиться небагато супу, відправте його в холодильник. У холодному вигляді ця страва також здатна здивувати Вас своїм смаком!

Інгредієнти:
  • Рис довгозернистий ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Нежирна сметана – 200 г
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Лечо – 300 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Оливкова олія – 0,5 ст.л.
  • Сушена солодка паприка – 30 г
  • Сіль, спеції (чорний мелений перець, коріандр, кмин) за смаком

Як приготувати томатний суп з рисом

1. Довгозернистий рис ТМ “Жменька” промиваємо і замочуємо. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками.

2. Розігріваємо сковороду, додаємо оливкову олію. Підрум’янюємо цибулю (але не засмажуємо її!) І вимикаємо вогонь. Коли цибуля злегка охолоне, додаємо до неї паприку, перемішуємо і заливаємо гарячою водою до стану кашки.

3. Кашку з цибулі і паприки закладаємо в каструлю з киплячою водою і проварюємо кілька хвилин.

4. Додаємо в суп довгозернистий рис, солимо за смаком і варимо до напівготовності (хвилин 8-10), періодично помішуючи. Поки суп вариться, збиваємо сметану з томатною пастою.

5. Додаємо в суп збиту сметану з томатною пастою, лечо і спеції за смаком, доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою, щоб суп настоявся.

Порада! При бажанні можна додати трохи цукру в суп, щоб зробити його смак менш пікантним і більш ніжним

Смачного!