Найбільш популярними складовими різдвяної куті є пшениця або рис. Однак не менш смачною буде кутя з перловки, яка додає різдвяній страві неповторного смаку та користі.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати кутю з перловки
1. Перлову крупу ТМ “Жменька” промиваємо і заливаємо водою в співвідношенні 1 до 3. Варимо перловку до готовності, як вказано на упаковці, після цього охолоджуємо кашу.
Завдяки спеціальній технології шліфування в перловій крупі ТМ «Жменька» оптимально видалена оболонка, що сприяє прискоренню процесу приготування і збереженню всіх природних особливостей характерних для даного виду крупи (щільність, величина зерна). А ретельний контроль відбору зерен і 3-х етапне доочищення забезпечують присутність в упаковці крупи ТМ «Жменька» тільки цілих добірних великих зерен.
2. Мак заварюємо окропом і варимо до тих пір, поки не буде легко розтиратися між пальцями. Мак ретельно відціджуємо і перекручуємо через м’ясорубку або ж перетираємо в ступці.
3. Для того щоб родзинки розм’якли їх попередньо запарюємо в окропі 5-10 хвилин.
4. Мак додаємо до перлової каші, додаємо подрібнені горіхи, родзинки, мед і цукор за смаком. Ретельно перемішуємо всі складові куті з вершками.
5. Кутю подаємо на різдвяний стіл охолодженою.
Смачної різдвяної куті!